Case: Axent, de kracht van persoonlijke keuzevrijheid

Hoe maak je van een traditionele intermediairverzekeraar in uitvaartverzekeringen een moderne, eigentijdse online verzekeraar? Door op een originele de markt te challengen met de voordelen van persoonlijke keuzevrijheid. Met de introductie van watkostdoodgaan.nl, de eerste vergelijkingssite voor uitvaartondernemers, maakt Axent de kosten van een uitvaart in Nederland echt inzichtelijk. En consumenten bewust van de kosten van doodgaan!

Axent is een uitvaartverzekeraar die voortgekomen is uit AEGON Nabestaandenzorg. Het biedt kapitaalverzekeringen. Dat wil zeggen dat ze geld uitkeren bij overlijden van de verzekerde. Dit geld is te gebruiken om echt een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaart van een overledene. Dit in tegenstelling tot natura verzekeraars die geen geld uitkeren maar de uitvaart verzorgen. Vaak in de perceptie van nabestaanden een standaard en onpersoonlijk aanbod waar vaak nog voor persoonlijke keuzes extra en onverwachts bijbetaald moet worden. Een grote frustratie bij nabestaanden.

Lane Axent

Axent wil groeien en marktaandeel winnen ten koste van de drie marktleiders Dela, Monuta en Yarden. Alle drie naturaverzekeraars. Probleem in de markt is de dominante positie van de marktleiders, de onbekendheid van Axent en het teruglopen van de omzet uit het intermediaire kanaal door provisiewetgeving.

Lane heeft met management van Axent groeistrategieën ontwikkelt om zowel het verzekerd kapitaal bij bestaande klanten te verhogen als nieuwe klanten te werven. Dit heeft geleid tot een transitie naar een moderne online verzekeraar. Lane heeft een nieuwe marketingafdeling geworven en begeleidt bij de start van de implementatie van het marketingplan.

Op 26 augustus 2014 is watkostdoodgaan.nl geïntroduceerd. Met de introductie de eerste vergelijkingssite voor uitvaartondernemers, maakt Axent de kosten van een uitvaart in Nederland echt inzichtelijk. En consumenten bewust van de kosten van doodgaan! Hiermee worden kosten van een uitvaart transparant en kunnen consumenten direct bij de bron een kostenindicatie krijgen. Ook wordt het duidelijk wat de financiële consequenties zijn van persoonlijke uitvaartwensen. Op deze manier heb je bij leven de persoonlijke keuzevrijheid je uitvaart zo te organiseren zodat nabestaanden niet achter blijven met frustraties omtrent keuzes en financiële consequenties.

8 september 2014

Axent | cases | dienstverlening | marketing | uitvaart | verzekeraars | wat kost doodgaan