Brandstores in Hamburg, Maggi er in?

Op 10 en 11 juni 2014 vertrokken we met een grote groep retailers en FMCG-ers naar Hamburg voor Retailshock 2014. Behalve dat Hamburg een mooie stad is en voor liefhebbers van winkels zeker, viel de hoeveelheid brandstores op. De meest bijzondere was die van Maggi.

De Maggi brandstore is een ruime winkel over meerdere verdiepingen waar je maaltijden (uiteraard bereid met Maggi producten) kunt eten en meenemen. Daarnaast aandacht voor de geschiedenis van Maggi en veel inspiratie voor maaltijd ideeën. Die maaltijd ideeën kan je ook leren bereiden in de Maggi kookschool. In Duitsland heeft Maggi blijkbaar een sterker en meer culinair imago dan in Nederland.

Maggi brandstore Hamburg

brandstores hamburg

De Nivea brand store was een gemiste kans. Het is vooral een verzameling Nivea producten met een leuke gadget. In de winkel is een grote strandbal waarin je plaats kan nemen om een foto te maken. Deze foto kan je ter plekke op een Nivea blik krijgen met een persoonlijke boodschap. In beleving is er verder weinig te doen. Je kan bijvoorbeeld geen producten testen. Er werd niet ingespeeld met zonnebrand op het feit dat het buiten 28 graden was.

Nivea Brandstores Hamburg

Verder waren er brandstores waar je wel opging in de wereld van het merk. De winkel van Lego is een walhalla voor groot en klein. Je wordt er blij en zelf hebberig van. Leuk is dat je je eigen poppetjes kan maken en er allerlei losse onderdelen te kopen zijn. Ook Chiquita creëert een mooie versbeleving met haar Fruitbar.

Gaan we brandstores ook terug zien in Nederland? Houden de retailformules de fabrikantenmerken hierin nog tegen of zijn wij in Nederland te nuchter om zo trouw te zijn aan een merk?

Lego brandstore Hamburg

Chiquita brandstore Hamburg

18 juni 2014

brandstores | Chiquita | Hamburg | Lego | Maggi | marketing | retail