The united colours of Miami Ad School

Vier keer per jaar zijn 4 tot 8 internationale studenten te gast bij Lane en BeyenMeyer aan de Weteringschans in Amsterdam. Vanuit Lane geeft Peter Hoitinga deze studenten gedurende tien weken les. Deze lessen bestaan vooral uit concrete briefings waar deze creatieve studenten communicatieconcepten voor ontwikkelen. Vaak met een frisse kijk vanuit een andere achtergrond en cultuur.

Lane-miami-artikel

Studenten van de Miami Ad School worden opgeleid tot creatieven in de communicatiebranche. Het is een wereldwijd netwerk van 14 reclame opleidingen met nog eens vele stageplekken zoals bij ons in Amsterdam. Studenten volgen hun studie dus niet op een schoolse manier maar zoals ze het zelf zeggen: "real world experience before you enter the real world". De opleiding bestaat bij de gratie van docenten uit de praktijk. Voor Lane is het interessant om voeling te houden met hoe er over communicatie gedacht wordt in de wereld. Het biedt meer inspiratie en inzichten buiten Nederland dan internet kan bieden. En we maken kennis met een diversiteit aan talent. In het afgelopen jaar heeft Peter studenten begeleid uit o.a. de USA, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitersland, Puorto Rico, India, Pakistan, Libanon en Hongarije.

G-star

Deze studenten werken hard aan hun portfolio om opvallend werk te maken zodat ze hiermee boven het maaiveld uitkomen om hun talent te tonen aan de wereld. Soms helpt Lane opdrachtgevers door een briefing neer te leggen bij de studenten. Misschien niet met de verwachting dat ze volwaardig werk kunnen leveren als een professioneel reclamebureau. Wel voor een verfrissende visualisatie van een strategie, een eigenzinnig concept, een verrassend inzicht of een opvallende executie van idee. Wil je meer weten over de studenten van de Miami Ad School stuur dan een mail naar: miamiadschool@lane.nl

12 oktober 2014