Case: bijBouwe, de hypotheek zonder bank

Fintech start-up bijBouwe koppelt de vraag van huizenkopers naar een hypotheek direct aan het aanbod van hypotheekgeld van institutionele beleggers zoals pensioenfondsen. Daar waar de bank het ook haalt. Via bijbouwe.nl kunnen consumenten direct online een hypotheek sluiten. Een hypotheek maar dan zonder bank. Dat is makkelijk en voordelig. bijBouwe geeft klanten zo snel duidelijkheid. Binnen 10 minuten weet je waar je aan toe bent, in vijf dagen is de hypotheek notaris klaar. Het hypotheekproces reinvented vanuit perspectief van de klant.

Traditionele aanbieders laten consumenten vaak lang in onzekerheid zitten of men de hypotheek wel of niet krijgt. Een black box waar je als klant weinig invloed op hebt. Zo wordt de hypotheek vaak ervaren als een obstakel en is het een bron van frustratie in het koopproces van een nieuwe huis. bijBouwe biedt consumenten direct zekerheid over het hypotheekbedrag en de rente. Binnen 10 minuten inzicht in het leenbedrag en de hoogte van de rente. Het geld en de bijbehorende rente worden dan direct gereserveerd. Een bindende offerte is de volgende werkdag beschikbaar en in vijf werkdagen kan je bij notaris zitten.

Het traditionele proces van een hypotheek sluiten is heel ingewikkeld gemaakt maar een hypotheek is niet ingewikkeld. Je persoonlijke situatie kan ingewikkeld zijn en leidt soms tot keuzes waar je advies bij nodig hebt. Maar wie kent je persoonlijke situatie beter dan jezelf? Dus wie kan die keuzes dan ook het best maken anders dan jezelf? Soms heb je even bevestiging of een zetje in de rug nodig. bijBouwe stelt je in staat zelf je hypotheek te sluiten en te beheren met voldoende hulplijnen. En heb je toch uitgebreid advies nodig, dan kan dat ook. Via bijBouwe of de eigen adviseur. Zo hou je zelf controle over de grootste uitgave in je leven en je grootste deel van je terugkerende maandlasten. bijBouwe biedt een hypotheek die over de hele looptijd een verantwoorde keuze is voor de consument.

Lane heeft bijBouwe geholpen bij de ontwikkeling van propositie en positionering en geadviseerd in de campagne-ontwikkeling. In een netwerk van diverse partijen is de bijBouwe (marketing-)strategie uitgewerkt: meneermineur, Huib Maaskant, Mark Verduijn, Bikkelhart, DPI en Durk.

Lane op Vimeo.

13 december 2015

banken | cases | dienstverlening | fintech | introductie | marketing