Case: WILDLANDS Adventure Zoo, een werelds avontuur

Op 25 maart 2016 gaat er een nieuw park open, WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Lane heeft meegebouwd aan deze unieke propositie (disrupt) en onderscheidende positionering (distinct) van een hele nieuwe categorie dierentuinen in Nederland. Op dit moment wordt er nog hard (mee)gewerkt aan opvallende en effectieve introductiecampagnes en een efficiënt werkende marketingafdeling (develop).

WILDLANDS wordt een fenomeen. Een park dat nog niet bestaat in Nederland en uniek en onderscheidend is. Hét park dat mensen verschillende mogelijkheden biedt om op onvergetelijke en verrijkende manier de wilde wereld te ontdekken. Ingedeeld in drie verschillende klimaatwerelden: Jungola, Serenga en Nortica, waar gasten het avontuur zelf actief kunnen ervaren. In WILDLANDS integreren we de adventure zoo en het ATLAS theater tot een topattractie op Europees niveau. Een unieke all weather beleving op het gebied van natuur en cultuur.

Het domein, de combinatie tussen het échte, en een wereld interactief beleven en ervaren bestaat nog niet in Nederland. In het buitenland, met als voorbeeld Hannover Zoo in Duitsland en Animal Kingdom in de USA, is het een succesformule. De spanning van het echte (de interactie met dieren in een realistische omgeving) en het leuke van de entertainment laten gasten een avontuurlijke ervaring doen beleven.

WILDLANDS zal nieuwe bezoekers aantrekken als onderscheidend alternatief voor traditionele dierentuinen die allen over het algemeen centraler liggen voor de doelgroep dan Emmen. De attractiewaarde van het park is daarom onvergelijkbaar met het aanbod van dierentuinen in de huidige vorm in Nederland. Deze positie, een nieuw 'belevingspark' is de overtuigende strategische keuze voor WILDLANDS, geloofwaardig voortbordurend op haar 80 jaar Dierenpark Emmen 'roots': constant te vernieuwen en conventies doorbreken.

20 oktober 2015

business model | cases | Leisure | marketing | WILDLANDS